Uusi puheenjohtaja esittäytyy

15.7.2024

Tervehdys uudelta puheenjohtajalta!

Kevään yleiskokouksen jälkeen tunteet kuumenivat sen verran että toimiva puheenjohtaja ja varapj päättivät erota. En tunne kaikkia käänteitä jotka johtivat tähän tilanteeseen mutta olen vahvasti sitä mieltä että ne eivät kuulu nykyaikaiseen yhdistystoimintaan. Yhdistyksen toimijoineen pitää pystyä tarjoamaan turvallinen toimintaympäristö. 

Dobermanni rotuna on suurten asioiden edessä. Terveysasiat tulevat pevisassa ja roturisteytyksessä vahvasti mukaan. Jokaisella on näistä mielipiteensä; usein vahvatkin.
En pidä itseäni millään tapaa asiantuntijana näissä asioissa, vaan joudun turvautumaan toimikuntien ja työryhmien asiantuntemukseen. Ja niissähän löytyy asiantuntemusta ja osaamista. Näyttely-, Porvoon näyttely-, Koe ja koulutus- ja jalostustoimikunta sekä roturisteytystyöryhmä toimivat vapaaehtoisten tekijöiden voimalla. Sen lisäksi yhdistyksessä on jäsenrekisterin hoitaja, lehden toimittaja ja taittaja, Webmaster sekä Some-vastaava. Jotkut ovat useammassa tehtävässä samaan aikaan ja se jos mikä kertoo sitoutumisesta. Mistä tulikin mieleen että yhdistyksen rahastonhoitaja jättää vaativan tehtävänsä tämän vuoden jälkeen. Joten yhdistyksessä on paikka auki rahastonhoitajalle.

Mutta se siitä saarnasta. Voisin hiukan kertoa itsestäni.
Olen Petri Valkonen ja valittu 4.7.2024 Suomen Dobermannyhdistys ry:n puheenjohtajaksi.
Olen myös Helsingin Palveluskoira Harrastajat ry:n sekä Helsingin Reserviläiset ry:n hallituksissa.
Olen 58 vuotias dobermann harrastaja Helsingistä. Dobermanneja minulla on ollut neljä kahdenkymmenen vuoden aikana. Ensimmäisen kanssa harrastettiin pelastuskoira toimintaa Mikkelissä. Sen jälkeen olin pari vuotta ilman koiraa. Noin kymmenen vuotta sitten tuli kodinvahtaja elämääni jolla aloitettiin raunio- ja pelastuskoira- sekä pk-haku treenit. Tämä ruskea narttu vei sitten sydämeni lopullisesti. Suru olikin suuri kun hän meni 7,5 vuotiaana sydänkohtaukseen iltalenkillä. Tämän hetkinen dobermannini Martti on mielestäni maailman paras ja osaavin koira.
Suurin toiveeni on, ja uskoakseni koko jäsenistön, että löydämme keinot edistää dobermannien terveyttä.


Puheenjohtaja
Petri Valkonen

SDY ry:n uusi puheenjohtaja Petri Valkonen ja koiransa Martti.